scrie-ne:            office@stiriph.ro

 

ULTIMA ORA:

 

 

Vremea in decembrie......ce ne asteapta

 

 

FSUKHSDF SFIS;DFJ SDF;OSDJF SDOIFJ SIOFJSD FOSIDFJSD

 

 

AZI ASA SI MAINE SI POIMAINE TOT ASA SI ASA

 

 

 

 

 

 

Stiri de Prahova

-stirile tale zi de zi-

 
www.stiriph.ro
Stiri de Prahova
-stirile tale zi de zi-

www.stiriph.ro
Stiri de Prahova logo

     Medicii din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti denunţă situaţia "explozivă" de la nivelul unităţii, arătând, într-o adresă transmisă Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), faptul că riscul de malpraxis există "în fiecare minut", conform unui articol publicat de agerpres.

    Surse din cadrul spitalului au declarat luni, pentru AGERPRES, că adresa în cauză, care este semnată de tot colectivul de medici din cadrul UPU, a fost trimisă DSP la sfârşitul săptămânii trecute, iar până la acest moment nu a fost primit niciun răspuns.

   Situatie ,,exploziva'' la UPU Ploiesti

granita inchisa ungaria
01 septembrie 2020

Ultimele stiri:

     În document se precizează că situaţia de la nivelul UPU a devenit "explozivă" atât în privinţa cazurilor COVID, cât şi a celor non-COVID, subliniindu-se faptul că există probleme grave în ceea ce priveşte spaţiile destinate suspecţilor de infecţie cu noul coronavirus, dar şi acoperirea cu personal a necesităţilor.

    Astfel, în adresa în care se prezintă cinci argumente în sprijinul descrierii situaţiei existente se arată că spaţiul din UPU destinat suspecţilor COVID este insuficient, până la acest moment izolatoarele nefiind dimensionate pe măsura afluxului de pacienţi, astfel că în spaţii care sunt pentru 17 persoane sunt staţionate uneori şi peste 50 de persoane.

     "Un număr aşa de mare de pacienţi având simptomele din definiţia de caz suspect COVID (cum sunt dispeneea, febra şi tusea) nu pot încăpea numai în UPU a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti fără ca spitalele suport din Prahova să-şi amenajeze şi ele un număr suficient de izolatoare în care să poată fi primiţi şi diagnosticaţi pacienţii suspecţi COVID astfel încât să se decongestioneze UPU a Spitalului Judeţean. Menţionăm că actualele izolatoare din UPU funcţionează într-un spaţiu impropriu, cu aspect deteriorat şi cu mobilier, instalaţii sanitare şi de oxigen necorespunzătoare cerinţelor, cu circuite nefuncţionale - deşi au fost făcute referate prin care au fost cerute remedieri ale acestor probleme", se menţionează în document.

     Totodată, medicii spun că UPU are şi rolul de spital COVID, deşi nu are angajaţi medici specialişti în boli infecţioase sau pneumologie, nu are alocaţie de hrană pentru pacienţi şi nici buget pentru medicaţia specifică patologiei COVID.

 

 

 

 

 

 

articol preluat de pe agerpes

           foto: redactia                                  autor: redactia stiriph.ro

foto: stiriph.ro                           autor: redactia

Site web creat de redactia stiriph.ro

Copyright 2019 Stiri de Prahova