scrie-ne:            office@stiriph.ro

 

ULTIMA ORA:

 

 

Vremea in decembrie......ce ne asteapta

 

 

FSUKHSDF SFIS;DFJ SDF;OSDJF SDOIFJ SIOFJSD FOSIDFJSD

 

 

AZI ASA SI MAINE SI POIMAINE TOT ASA SI ASA

 

 

 

 

 

 

Stiri de Prahova

-stirile tale zi de zi-

 
www.stiriph.ro
Stiri de Prahova
-stirile tale zi de zi-

www.stiriph.ro
Stiri de Prahova logo

    Copilul infectat cu coronavirus a fost internat la terapie intensivă pentru că a dezvoltat un sindrom foarte rar - cunoscut în literatura de specialitate ca PIMS, sindrom  inflamator multisistem - reacție extrem de rară chiar și în țările unde au fost mii de copii infectați, au explicat medicii de la Spitalul Gomoiu din București, potrivit digi24.

    După infectarea cu coronavirus, copilul în vârstă de 9 ani și 11 luni, a fost diagnostica cu sindrom inflamator multisistem, PIMS cum este cunoscut în literatura de specialitate.

     Care este starea copilului infectat cu covid si internat la terapie intensiva. A dezvoltat un sindrom rar 

copil covid
18 septembrie 2020

Ultimele stiri:

     "E un sindrom foarte rar chiar și în țările care au avut mii de copii infectați. Acest sindrom PIMS este foarte rar. De exemplu, în Franța au fost diagnosticați 17 copii, în SUA au fost diagnosticați până în 30 de copii cu acest sindrom.

     Nu trebuie să creăm o isterie medicală, nu înseamnă că orice copil infectat va face PIMS sau Kawasaki. Este o boală foarte rară, citată foarte rar în literatură chiar și în țările cu mii de copii infectați", au spus medicii de la spitalul unde copilul este internat, relateaza digi24.

    "Copilul este în stare staționară spre bine. Nu e intubat, dar e dependent de oxigen, întrucât afectarea multisistemică i-a afectat toate organele, efectele mai importante fiind asupra plămânilor și a inimii. Absolut toate organele sunt afectate de această hiperinflamație", au spus medicii.

    Ei au subliniat că nu au mai avut în spital un astfel de caz, unic de altfel în România, dar au susținut că nu au nevoie de ajutor din străinătate: "Cât timp avem în spital o echipă multidisciplinară și avem echipa ATI profesionistă și stăpânim cazul, suntem ajutați de la institutele <Babeș și Balș>, medicii de la <Gomoiu> se descurcă foarte bine, manageriază cu succes acest caz, nu avem de ce să luăm legătura cu medicii din străinătate".

    Copilul nu a avut antecedente medicale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa digi24

           foto: redactia                                  autor: redactia stiriph.ro

foto: stiriph.ro                           autor: redactia

Site web creat de redactia stiriph.ro

Copyright 2019 Stiri de Prahova